Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Coquillette z kapustą i mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne makaronowe danie przypominające klasyczne łazanki. jednak dla odmiany danie zostało przygotowane z mini kolanek czyli z coquillette.

Coquillette z kapustą i mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Coquillette z kapustą i mięsem mielonym

 

  • 125 g makaronu coquillette
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 200 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Coquillette z kapustą i mięsem mielonym
Makaron coquillette gotujemy al dente w osolonej wodzie. Kapustę kiszoną kroimy w mniejsze kawałki i obgotowujemy przez 15 minut. Odcedzamy Cebule i czosnek obieramy i siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek z cebula i podsmażamy, kiedy całość się zeszkli wrzucamy mięso mielone- przesmażamy do zarumienienia. Do mięsa dodajemy kapustę, całość mieszamy przesmażając 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem.
Coquillette z kapustą i mięsem mielonym
kapustę kiszoną obgotowujemy przez kwadrans
Coquillette z kapustą i mięsem mielonym
czosnek wraz z cebulą szklimy na rozgrzanym oleju
Coquillette z kapustą i mięsem mielonym
następnie dodajemy mięso i przesmażamy po czym dodajemy kapustę
Coquillette z kapustą i mięsem mielonym
na koniec dodajemy ugotowany makaron - doprawiamy do smaku