Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cannelloni nadziewane mięsem i kapustą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Makaron cannelloni z mięsem i kapustą to bardzo smaczne danie

Cannelloni nadziewane mięsem i kapustą

Składniki:

Cannelloni nadziewane mięsem i kapustą

 

  • 0,5 kg mięsa gotowanego,
  • 10 dag sera żółtego utartego,
  • 1 słoik sosu bolognese,
  • przyprawa maggi,
  • pieprz,
  • sól,
  • 1 cebula,
  • 4 łyżki oleju,
  • 1 kg kapusty białej,
  • 1 opakowanie makaronu "cannelloni"

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni nadziewane mięsem i kapustą
Kapustę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, odcisnąć i drobno posiekać. Ugotowane mięso zmielić w maszynce. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Wszystkie składniki wymieszać i podsmażyć na patelni, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Makaron cannelloni ugotować al dente, zahartować zimną wodą. Rurki napełniać przygotowanym farszem, układać w posmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczynia, polać sosem, posypać startym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp. 200 stopni około 10-15 minut.