mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Cappuccino z brzoskwiniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciacho to jest doskonałym połączeniem brzoskwini z nutą cappuccino, śmietankową pianką i galaretką:)

Cappuccino z brzoskwiniami

Składniki:

Cappuccino z brzoskwiniami

 

  • Biszkopt z 6 jaj ( przekroiłam na pół, nie dawałam już biszkoptów ani delicji na górę)

 

 

  • Warstwa cappuccino:

 

  • 1 szklanka cappuccino (ulubiony smak)
  • 1 szklanka mleka
  • 2 opakowania śnieżki
  • 1 łyżka żelatyny

 

 

 

  • Warstwa śmietanowa :

 

  • 500 śmietanki 30%
  • 2-3 śmietan fixy
  • 3 łyżki cukru pudru

 

 

  • Wierzch:

 

 

 

  • Dodatkowo:

 

  • delicje lub biszkopty maczane w cappuccino (użyłam połowy biszkoptu, którą też nasączyłam)

 

Sposób przygotowania:

Cappuccino z brzoskwiniami
Cappuccino: zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino. Gdy ostygnie wstawić do lodówki (powinno być bardzo zimne). Następnie dodać śnieżki i ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy.Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Na masie ułożyć delicje (lub biszkopty). Ciastka przykryć ubitą śmietanką (z cukrem pudrem i śmietan- fixami) Wierzch: ułożyć pokrojone brzoskwinie i zaleć galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody. Ps. biszkopt można nasączyć sokiem z brzoskwiń.

Tagi:

biszkopt