mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Carpaccio z buraków pieczonych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Bardzo zdrowe carpaccio. Polecam ja się zakochałam.

Carpaccio z buraków pieczonych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Carpaccio z buraków pieczonych

 

 

Sposób przygotowania:

Carpaccio z buraków pieczonych
Buraki myję dokładnie, osuszam, odcinam korzonki. Zawijam każdy osobno w folię aluminiową. Piekę w piekarniku temp 180 stopni przez 2 godziny. Proponuje piec buraki przy okazji pieczenia czegoś innego. Ja piekłam chleb w tym czasie. Po upieczeniu obieram ze skóry i kroję na plastry. Układam an talerzu i robię sos. Czosnek rozgniatam, dodaję oliwę, sok z cytryny, bazylię. Sól, pieprz. Całość mieszam i polewam buraki sosem. Słonecznik prażę na patelni i też dodaję, posypuję szczypiorkiem.
Carpaccio z buraków pieczonych
Buraki umyte dokładnie zawinięte w folię aluminiową przed pieczeniem
Carpaccio z buraków pieczonych
Buraki po upieczeniu przestudzone przed krojeniem
Carpaccio z buraków pieczonych
Pokrojone burkai w plastry cienkie na desce