mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Cebulinki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jeśli lubicie podsmażaną cebulkę i drożdżowe ciasto, ten przepis jest właśnie dla Was:)

Cebulinki

Składniki:

Cebulinki

 

  • Ciasto:

 

 

  • Farsz:

 

Sposób przygotowania:

Cebulinki
Cebulę obrać i drobno pokroić. Dusić na oleju lub maśle do zeszklenia. Doprawić. Do mąki dodać rozczyn z drożdży, olej i sól. Wymieszać i wyrabiać ciasto, dodając tyle wody, aby było takie jak na pizzę. Powinno odchodzić od ręki i naczynia. Z ciasta formować placuszki lub wycinać szklanką koła. Na środek każdego nałożyć trochę cebuli, posypać makiem. Można nałożyć po kilka paseczków żółtego sera:) Piec w temp. ok. 175 st. C na rumiano.

Tagi:

sery ciasto ser mak