Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Cebulkowy kurczak.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny i szybki kurczaczek do obiadu, w towarzystwie cebulki.

Cebulkowy kurczak. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cebulkowy kurczak.

 

  • podwójny filet z kurczaka

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

  • 1 cebula

 

  • szczypta soli, pieprzu, papryki mielonej

Sposób przygotowania:

Cebulkowy kurczak.
Filet myjemy, wykrawamy ze środka grzebień (czyli te kosteczki) i kroimy wzdłuż, tak jak na kotlety. Na patelni rozgrzewamy olej i solimy go. Kładziemy kurczaka wprost na patelnię. Kiedy mięso stanie się lekko białe, oprószamy je przyprawami. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Wrzucamy do kurczaka. Smażymy ok 20-30 min na małym ogniu, czasem lekko mieszając. Podajemy filet, a na nim kładziemy odrobinę smażonej cebulki.
Cebulkowy kurczak.
Cebulkę obieramy i kroimy w półplasterki lub co kto woli ;]
Cebulkowy kurczak.
Smażymy kurczaka z cebulką, aż wszystko się ładnie zarumieni.