superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Chleb pszenny z masłem i solą prowansals

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zaczynam piec domowe pieczywo, w automacie jest to całkiem łatwe

Chleb pszenny z masłem i solą prowansals Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Chleb pszenny z masłem i solą prowansals

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenny z masłem i solą prowansals
W osobnej misce mieszamy dokładnie jajka, dodajemy letnią wodę i mąkę. Dosypujemy drożdże, cukier i sól oraz dodajemy masło. Całość w miarę dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia z wypiekacza do chleba. Nastawiamy program na 3 godziny, wtedy skórka będzie chrupiąca.
Chleb pszenny z masłem i solą prowansals
Etap 1