Sposób przygotowania:
Chrupiące jabłka z lodami waniliowymi
Rozgrzać grill do 200 stopni C.
Jabłka przeciąć na pół, nie obierać, umieścić w misce i wymieszać z oliwą. Ułożyć jabłka na grillu. Grillować najpierw z jednej strony, następnie z drugiej.
Gdy już są wypieczone wycinamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy pokrojone jabłka do miski i mieszamy z połową łyżeczki mielonego cynamonu, 4 łyżkami brązowego cukru i 4 łyżkami roztopionego masła.
W drugiej misce wymieszać razem pozostałe stopione masło, cynamon, jasnobrązowy cukier i musli.
Nakładamy do pucharków lub na talerze jabłka a na to musli. Dodajemy jedną gałkę lodów waniliowych i polewamy sosem lub posypujemy cynamonem.
Smacznego
Jabłka przeciąć na pół, nie obierać, umieścić w misce i wymieszać z oliwą. Ułożyć jabłka na grillu. Grillować najpierw z jednej strony, następnie z drugiej.
Gdy już są wypieczone wycinamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy pokrojone jabłka do miski i mieszamy z połową łyżeczki mielonego cynamonu, 4 łyżkami brązowego cukru i 4 łyżkami roztopionego masła.
W drugiej misce wymieszać razem pozostałe stopione masło, cynamon, jasnobrązowy cukier i musli.
Nakładamy do pucharków lub na talerze jabłka a na to musli. Dodajemy jedną gałkę lodów waniliowych i polewamy sosem lub posypujemy cynamonem.
Smacznego