kasia_0419

kasia_0419

Starszy Kucharz
[Przepisów: 51]

chrupiące krokiety

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

są poprostu wyśmienite:)....

chrupiące krokiety

Składniki:

chrupiące krokiety

 

Sposób przygotowania:

chrupiące krokiety
mąkę pszenną przesiać przez gęste sito. Wsypać do miski, dodać 2 jajka, szczyptę soli. Mieszać i stopniowi wlewać mleko oraz 1 szkl. wody. Wyrobic jednolite ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać trochę oleju i smażyć naleśniki. Kapustę oczyścić, ugotować, ostudzić, po czym drobno posiekać i doprawić ziarenkami smaku. pieczarki oczyścić, obrać i drobno posiekać. ugotowac je z dodatkiem szczypty soli.dodac do farszu. cebulę obrać zeszklić na oleju( lub maśle) dodać do niej farsz. przyprawić pieprzem, wymieszać, jeszcze chwile dusić na małym ogniu. Każdy naleśnik posmarować schłodzonym farszem, złożyć. pozostałe jajka wbić do salaterki, wymieszać. Krokiety panierować w jajku i tartej bułce.Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor.

Tagi:

tarta krokiety