LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Chrupiące żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Po prostu wyśmienite danie.

Chrupiące żeberka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chrupiące żeberka

 

  • żeberka wieprzowe 0,5 kg
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
  • panierka Kamis „Chrupiący kotlet”
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące żeberka
Żeberka umyć, poporcjować na mniejsze części. Włożyć do garnka, zalać wodą, gotować. Zdjąć powstałą pianę. Dodać przyprawy, ugotować do miękkości. (Wywar wykorzystać do zupy.) Wyjąc łyżką cedzakową, osączyć. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Posypać panierką. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką.
Chrupiące żeberka
Gotowanie żeberek wieprzowych do dania na chrupiąco.
Chrupiące żeberka
Smażenie ugotowanych żeberek do dania na chrupiąco.
Chrupiące żeberka
Smażenie żeberek wiprzowych posypanych panierką.