aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

ciasteczka kichlach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne ciasteczka z makiem...

ciasteczka kichlach

Składniki:

ciasteczka kichlach

 

Sposób przygotowania:

ciasteczka kichlach
W małym rondelku rozpuszczamy margarynę. Studzimy. Żółtka ubijamy z cukrem do białości, następnie dodajemy przesianą mąkę, całe jajko, szczyptę soli i rozpuszczoną margarynę. Na koniec dodajemy sparzony mak i mieszamy wszystko razem. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczeni i łyżką układamy na niej ciastka, robiąc odstępy 2-3 cm. Pieczemy w 180 stopniach przez około 12-15 minut.

Tagi:

jajko jajka mak