Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Ciasteczka migdałowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Przepyszne co nieco do kawy.

Ciasteczka migdałowe

Składniki:

Ciasteczka migdałowe

 

  • 25 dag zmielonych migdałów
  • 25 dag cukru
  • 1 szczypta cynamonu
  • 2 łyżki mąki
  • 2 białka
  • cukier do posypania stolnicy

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowe
Białka ubić „na sztywną” pianę. Cukier, mąkę, zmielone migdały i cynamon dokładnie wymieszać. Mieszaninę połączyć z pianą. Stolnicę posypać grubym cukrem i rozwałkować na nim ciasto na grubość 0,5 cm. Powykrawać ciasteczka. Układać na blasze wyłożonej pergaminem stroną bez cukru do dołu. Pozostawić na godzinę do przesuszenia. Piec ok. 5 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni.