Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Ciasto czereśniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ser utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym, olejem,jajkiem i mlekiem. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zagnieść gładkie ciasto.

Ciasto czereśniowe

Składniki:

Ciasto czereśniowe

 

  • ciasto:
  • 200g tłustego twarogu
  • 5 łyżek oleju
  • 6 łyżek mleka
  • 100g cukru
  • cukier wanilinowy
  • jajko
  • 350g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto czereśniowe
Ser utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym, olejem,jajkiem i mlekiem. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je na grubość ok. 3-4 cm i wyłożyć do natłuszczonej formy. Zmiksować składniki polewy i rozłożyć na cieście. Piec ok. 35-40 min. w temp. 200 st. C.
Czereśnie można zastąpić również innymi owocami. ;)