Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ciasto do kawy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Po ostudzeniu ciasto można przełożyć dżemem.

Ciasto do kawy

Składniki:

Ciasto do kawy

 

Sposób przygotowania:

Ciasto do kawy
Mleko wlać do garnka, do mleka wsypać cukier i pokrojoną margarynę. Wszystko zagotować a potem ostudzić. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, cynamonem oraz powidłem i dobrze wymieszać. Żółtka oddzielić od białek i wbić do masy i jeszcze raz wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę i przełożyć do ciasta, łyżką wymieszać powoli. Wylać ciasto na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wstawić do piekarnika.