martunia.kot@interia

martunia.kot@interia

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Ciasto francuskie zapiekane z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i szybki pomysł na wyśmienity deser

Ciasto francuskie zapiekane z jabłkami

Składniki:

Ciasto francuskie zapiekane z jabłkami

 

  • jabłka winne 4 sztuki
  • ciasto francuskie- gotowe- 1 opakowanie
  • cynamon 1 szczypta
  • imbir mielony 1 sztuka
  • cukier 3 łyżeczki
  • białko jajka kurzego 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie zapiekane z jabłkami
Jabłka umyć pod bieżącą wodą i osuszyć, obrać cieniutko ze skórki. Jabłka pokroić w drobną kosteczkę, Dodać do jabłek cukier, cynamon i imbir mielony, wymieszać dokładnie, następnie przygotować ciasto francuskie gotowe, pokroić je w kwadraty i na środek każdego kwadratu nakładać przygotowane jabłuszka. Sklejać przeciwległe końcówki ( rogi), następnie żółtko oddzielić od białka, białko delikatnie rozmącić i smarować pędzelkiem silikonowym każde ciasteczko i zapiekać w piekarniku w temperaturze około 200 stoni C przez 15 minut.