malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Ciasto jogurtowe na biszkopcie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto jest lekkie i pyszne, owoce możemy zastąpić innymi, które lubimy.

Ciasto jogurtowe na biszkopcie

Składniki:

Ciasto jogurtowe na biszkopcie

 

Sposób przygotowania:

Ciasto jogurtowe na biszkopcie
Żółtka ucieramy z cukrem, białka ubijamy ze szczyptą soli, łączymy białka z żółtkami i dodajemy porcjami mąkę, chwilę ukręcamy i masę przekładamy do dużej tortownicy, wrzucamy czerwone porzeczki, pieczemy biszkopt przez 30 minut w temp. 170 stopni. śmietanę ubijamy z cukrem, żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, dodajemy do jogurtu, następnie łączymy z bitą śmietaną. Do masy dodajemy resztę owoców i wykładamy na wystudzony biszkopt.