Renata Prędotka

Renata Prędotka

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Ciasto Kilimandżaro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pyszne ciasto dla smakoszy

Ciasto Kilimandżaro

Składniki:

Ciasto Kilimandżaro

 

  • Ciasto ciemne:
  • 8jajek,
  • 20dag cukru,
  • 6łyżek mąki,
  • 4łyżki kakao,
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa:
  • 1kg jabłek,
  • 2galaretki czerwone,
  • 1łyżka masła Masa budyniowa
  • 0,5litra mleka,
  • pol syklanki cukru,
  • 2 zoltka,
  • 2lyzki maki psyennej,
  • 2lyzki maki ziemniaczanej,
  • 1 kostka masla

Sposób przygotowania:

Ciasto Kilimandżaro
Upiecz cimnz biszkopt jeden lub przekroic na2 Jablka obrac,zetrzec na tarce o grubzch oczkach,maslo roztopic, dodac jablka,chwile smazzc,dodac sucha galaretke,wymieszac i jeszcze chwile smazyc.Z mleka,cukru,zoltek,maki ugotowac budzn.Maslo utrzec dodac przestudyonz budyn. Przelozenie ciasta ciasto ciemne masa jablkowa masa budzniowa ciasto ciemne polewa