Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Ciasto krówkowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Słodkie, pyszne ciasto urozmaicone powidłami

Ciasto krówkowo-kokosowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto krówkowo-kokosowe

 

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5-6 łyżek cukru
  • 5-7 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1 kostka masła
  • 400 g masy krówkowej kokosowej
  • Reszta:
  • Powidła sliwkowe
  • Polewa czekoladowa
  • Orzechy włoskie
  • Wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto krówkowo-kokosowe
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na pół.
Masło utrzec na puch. Stopniowo dodawać masę krówkowa cały czas miksując.
Biszkopt posmarować powidłami, rozłożyć masę, przykryc drugim biszkoptem. Polac polewą i posypać pokrojonymi orzechami i kokosem.
Ciasto krówkowo-kokosowe
powidła by ciasto nie było mdłe
Ciasto krówkowo-kokosowe
Etap 2
Ciasto krówkowo-kokosowe
Etap 3