JUDEX

JUDEX

Kucharz
[Przepisów: 10]

Ciasto ptysiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i efektowne, mąz je uwielbia!

Ciasto ptysiowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto ptysiowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ptysiowe
Zagotuj wode z margaryną i solą, zdejmij z ognia, wsyp mąkę pszenną i ziemniaczaną. Ponownie zagotuj cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Następnie wbijaj po 1 jajku. Ucieraj aż ciasto będzie zimne, wsyp proszek do pieczenia i wymieszaj. Tortownicę wyłóż papieram do pieczenia i wysmaruj olejem, ciasto podziel na 2 częsci, łyżką wyłóż pierwszą częsc ciasta na tortownicę. Piecz ok 30 min w temp. 220 st. C Krem zrób według przepisu na opakowaniu. Upieczione placki przełóż kremem, polej polewę. Smacznego!
Ciasto ptysiowe
Zagotowana margaryna z woda i sola po dodaniu maki
Ciasto ptysiowe
Gotowa masa, juz po dodaniu maki, jajek i proszku do pieczenia
Ciasto ptysiowe
Gotowa masa wylozona lyzka na spód tortownicy

Tagi:

jajko jajka