Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Ciasto rumowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wykonać jak w opisie poniżej

Ciasto rumowe

Składniki:

Ciasto rumowe

 

  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki margaryny
  • 2 jaja
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki dżemu
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody

 

  • Krem :
  • 1 kostka masła
  • 2 jaja całe
  • 4 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Ciasto rumowe
Cukier, tłuszcz, jaja - utrzeć. Dodawać powoli mąkę i mleko. Dodawać dżem i kakao. Dobrze wymieszać, Dodać sodę. Wylać na posmarowaną formę. Gdy ciasto się upiecze, przekroić, nasączyć rumem i przełożyć kremem. Krem : Ubijać jajka z cukrem. Dodawać powoli utarte masło.Dodać olejek aromatyczny. Można dodać kakao.