britnay

britnay

Kucharz
[Przepisów: 4]

Ciasto Raffaello

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gotujemy budyń z mleka, cukru i mąki, miksujemy z margaryną i wiórkami kokosowymi. Na końcu układamy krakersy i przekładamy masą raffaello.

Ciasto Raffaello

Składniki:

Ciasto Raffaello

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Raffaello
Odlać szklankę mleka i dodać łyżkę mąki pszennej i półtorej łyżki mąki ziemniaczanej, wymieszać składniki. Do reszty mleka dodać szklankę cukru i cukier waniliowy następnie zagotować mleko. Do gotującego mleka dodać odlaną wcześniej szklanke mleka z mąką i ugotować budyń. Po wystygnięciu budyniu zmiksować z margaryną i 100g wiórek kokosowych. Krakersy układamy na blasze. Na pierwszą warstwe wykładamy 1/3 posiadanych krakersów, następnie przekładamy powstałą masą raffaelo. Następnie wykładamy kolejną warstwę. . Ostatnią warstwę masy posypujemy 100g wiórek kokosowych. Ciasto wkładamy do lodówki na 24 godziny.