Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ciasto z kawą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kawałek dobrego ciasta, nikomu nie zaszkodzi

Ciasto z kawą

Składniki:

Ciasto z kawą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z kawą
Ciasto:
Białka oddzielić od żółtek.
żółtka utrzeć z cukrem, dodając sok. Wymieszać ze zmielonymi migdałami, białka ubić, posypać mąką, połączyć z ciastem. Piec 30 minut w 180 stop.
Ciasto ostudzić.
Przekroić ciasto na pół.
Krem
Migdały zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
masło utrzeć, dodać zmielone migdały, cukier i żółtka ubite z 1 łyżka cukru, wlać kawę i alkohol, utrzeć. Przełożyć ciasto, ozdobić kremem i mandarynkami.

Tagi:

jajko kawa jajka