Małgorzatka

Małgorzatka

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Ciasto z krówką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto dla miłośnikow krówek :)

Ciasto z krówką

Składniki:

Ciasto z krówką

 

 

  • Masa:
  • 250 g masła
  • 1 szkl cukru pudru
  • 1 serek waniliowy 200 g
  • 2 szkl mleka w proszku
  • 2 łyżki soku z cytryny

 

  • Polewa:
  • 200 g krówek kruchych
  • 6 łyżek mleka

Sposób przygotowania:

Ciasto z krówką
Ciasto: z podanych składników szybko zagnieśc ciasto, schłodzić w lodówce. Rozwałkować i upiec w dwóch jednakowych blaszkach 24x30. Piec ok 20 minut w 180 stopniach.Masa: masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać serek i mleko w proszku. Na końcu sok z cytryny.Polewa: krówki włożyć do garnuszka dodać mlko. Gotować na małym ogniu aż do gęstej masy. Odstawić do przestudzenia.Na pierwszy kruchy placek wyłożyć masę. Przykryć drugim plackiem. Polać przestudzoną polewą.