Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ciasto z Puchatkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

ciasto mojej babci Marysi:)

Ciasto z Puchatkiem

Składniki:

Ciasto z Puchatkiem

 

  • Biszkopt,
  • kandyzowana skórka pomarańcza,
  • 1 masło,
  • 1 szklanka cukier puder,
  • 3 łyżki kakao rozpuszczalne Puchatek

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z Puchatkiem
babcia zawsze piecze tradycyjny biszkopt czyli: 8 jajek, 8 łyzek cukru, 8 łyzek mąki i 1,5 łyzeczki proszku do pieczenia.

< biszkopt dzielimy na pół Miękkie maslo miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy kakao, mase dzielimy na 2 czescie. Pierwsza przekladamy biszkopt a druga smarujemy góre ciasta, dekorujemy skórką pomarancza lub innymi bakaliami - np kokosem lub rodzynkami

Tagi:

biszkopt