aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto z waflem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne ciasto taki niby snikers z orzechami.

Ciasto z waflem i orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z waflem i orzechami

 

  • Biszkopt:
  • 5 jaj
  • 5 łyzek mąki pszennej
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • Ciasto z waflem:
  • 3 tafle wafla tortowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dag cukru
  • 7 białek
  • 25 dag orzechów włoskich krojonych
  • Masa:
  • 1 margaryna
  • 1 łyżka kakao
  • 18 dag cukru
  • ¼ szkl wody

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z waflem i orzechami
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Pieczemy na blasze 25/36 w temperaturze 180 stopni. Ciasto z waflem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i orzechy. Mieszamy. Dwie formy wyścielamy papierem do pieczenia i układamy na nich wafel na niego wylewamy po połowie piany. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Masa: Cukier, kakao i wodę zagotowujemy. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przyłożenie ciasta: Ciasto z waflem- połowa masy- biszkopt- masa- ciasto z waflem ( wafel dajemy od góry)
Ciasto z waflem i orzechami
Białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Pieczemy na blasze 25/36 w temperaturze 180 stopni.
Ciasto z waflem i orzechami
Masa: Cukier, kakao i wodę zagotowujemy.
Ciasto z waflem i orzechami
Wystudzoną masę łączymy z utartą margaryną.
Ciasto z waflem i orzechami
Ciasto z waflem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i orzechy.