Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Cielecina nadziewana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

to danie podano nam na przyjęciu w zeszłym roku

Cielecina nadziewana

Składniki:

Cielecina nadziewana

 

  • 1 frykando cielęce około 1 1/2 kg bez kości
  • 2 szklanki chleba miękkiego bez skórki
  • 1 szklanka mleka
  • 450 g drobno mielonej cielęciny
  • 2 ubite jajka
  • 1 1/2 szklanki świeżego szpinaku drobno pokrojonego
  • 2 pomidory pokrojone w kostkę bez pestek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cielecina nadziewana
Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni. Nacięte wzdłuż mięso odstawiamy. W małej misce, chleb moczymy w mleku po czym dodajemy pozostałe składniki i doprawić do smaku.
Nacięcie w mięsie wypełnić masą. Mięso związać lub spiąć a następnie wkładamy do brytfanny i pieczemy około 90 minut.