agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

cielęcina w jarzynach agusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mój najlepszy przepis na cielęcinę w jarzynach.Smacznego.

cielęcina w jarzynach agusi

Składniki:

cielęcina w jarzynach agusi

 

  • ziele angielskie,2 goździki,liść laurowy,pieprz,skórka z cytryny,1/2 pęczka posiekanej natki

Sposób przygotowania:

cielęcina w jarzynach agusi
W 2 szklankach osolonej wody zagotować goździki,liść laurowy,ziele angielskie i skórkę cytrynową.Mięso opłukać i podzielić na 4 części,włożyć do wrzątku i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut.Warzywa myjemy,oczyszczamy,kroimy w grube słupki,dodajemy do mięsa i razem dusimy do miękkości.Gotową potrawę posypujemy pieprzem i natką pietruszki;podajemy z ryżem i sałatą.