ulcia21

ulcia21

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Cielecina w warzywach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Koledra nadaje cielecinie niepowtarzajacy aromat

Cielecina w warzywach

Składniki:

Cielecina w warzywach

 

  • 1kg cieleciny bez kosci
  • 1seler naciowy
  • 2pory
  • 2lyzeczki koncentratu pomidorowego
  • 1lyzka miodu
  • 3lyzki oliwy
  • 1lyzeczka masla
  • 1/2lyzeczka mielonej kolendry
  • 1/2lyzeczki oregano
  • sol,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Cielecina w warzywach
Mieso umyc osuszyc.Podzielic na spore kawalki.Na glebokiej patelni stopic olej i maslo.Zrumienic mieso ze wszystkich stron
Seler i por pokroic w talarki i wrzucic do miesa>Wsypac sol,pieprz,koledre i oregano.Dolac szklanke wody. Dusic az mieso bedzie miekkie.Rozgotowany por i seler przetrzec przez sito doprawic koncentratem.I dodac do miesa.Smacznego