graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

cisto radomianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciasto rozpływa się w ustach ,jest bardzo dobre

cisto radomianka

Składniki:

cisto radomianka

 

  • ciasto
  • 25 deko mąki
  • 25 deko cukru pudru
  • 3 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 3\4 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier wanilinowy
  • krem
  • 1 kostka margaryny
  • 7 łyżek cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany

 

Sposób przygotowania:

cisto radomianka
ciasto margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch,dodać cukier i cukier wanilinowy i dalej ucierać ,następnie dodawać po jednym żółtku cały czas ucierać ,pózniej dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko,na koniec dodać pianę z białek i wszystko razem dobrze wymieszać ,cisto podzielić na 3 części i upiec trzy jednakowe placki w tortownicy krem utrzeć margarynę z cukrem i cukrem wanilinowym na puch,wciąż ucierając dodać śmietanę i wszystko razem dobrze wymieszać,gdy krążki ciasta wystygną przełożyć je masą i zostawić na 1 godzinę w lodówce aby masa zgęstniała i ciasto nawilgło