mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Clafoutis z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepyszny pudding .

Clafoutis z jagodami

Składniki:

Clafoutis z jagodami

 

Sposób przygotowania:

Clafoutis z jagodami
Jagody umyć, przebrać i osuszyć. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. W misce wymieszać masło, cukier i śmietanę na puszystą masę. Dodać mąkę i cynamon, wymieszać na gładką konsystencję. Naczynie do tarty wysmarować masłem, ułożyć w nim jagody, polać przygotowaną masą. Wstawić do piekarnika i zapiekać na 30minut. Wyjąć z piekarnika, posypać obficie cukrem pudrem i od razu podawać.

Tagi:

jajko jajka