Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Cukinia w czerwieni.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cukinia do obiadku, delikatna i soczysta w towarzystwie pomidora.

Cukinia w czerwieni. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cukinia w czerwieni.

 

 

 

  • szczypta soli, pieprzu i wegety

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

  • pół szklanki wody

Sposób przygotowania:

Cukinia w czerwieni.
Cukinię obieramy i kroimy w niezbyt cienkie plasterki. Wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i przyprawiamy. Czekamy aż się zażółci z każdej strony. Pomidory wklądamy na 5 min do wrzątku, po czym zdejmujemy z nich skórkę i siekamy. Dodajemy do cukini, krótko przesmażamy. Podlewamy wszystko wodą i dusimy pod przykryciem ok.10 min.
Cukinia w czerwieni.
Cukinia do obiadu, delikatna i soczysta, w towarzystwie pomidora.
Cukinia w czerwieni.
Cukinia do obiadu, delikatna i soczysta, w towarzystwie pomidora.

Tagi:

cukinia