anusia2402

anusia2402

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

cukinia zapiekana po maltańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

niezapmniany smak Malty... dodatek do mięs zamiast ziemniaków

cukinia zapiekana po maltańsku

Składniki:

cukinia zapiekana po maltańsku

 

  • dla 3 osób:
  • 2 średnie cukinie pokrojone w plasterki
  • 2 ząbki czosnku zgniecione
  • 2 jajka
  • 100g sera owczego rozdrobnionego
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • pomidorki koktajlowe do dekoracji
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

cukinia zapiekana po maltańsku
cukinię podsmażyć na dużej patelni na oleju. dodać czosnek, ser owczy, wbić jajka i zamieszać. doprawić solą i pieprzem. przełożyć do żaroodpornego naczynia, udekorować pomidorkami koktajlowymi i wstawić do piekarnika o temp. 190st.C na około 15min. podawać do mięsa lub jako samodzielne danie na przekąskę. smacznego!