paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Cukinia faszerowana 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna i szybka w przygotowaniu, cukinia faszerowana warzwami i kurczakiem

Cukinia faszerowana 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia faszerowana 5

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana 5
Cukinie przepoławiamy do długości, wydrążamy miękki środek z pestkami. Wydrążony miąższ kroimy w kostkę. Paprykę, opłukać i pokroić w kostkę, pieczarki oczyścić i pokroić w plastry lub kostkę. Filet opłukać osuszyć i również skropić. Na patelni rozpuścić łyżkę masła dodajemy cukinię, pieczarki, filet z kurczaka, paprykę oraz 1/2 łyżeczki rozmarynu i do smaku przyprawę gyros. Całość smażymy na wolnym ogniu aż filet będzie usmażony a miąższ z cukinii się rozpadnie. Rozgnieść ząbek czosnku dodać do niego majonez, śmietanę, bułkę tartą i jajko, całość wymieszać tak aby powstał sos który wlewamy do farszu całość wymieszać. Farsz delikatnie przestudzamy wypełniamy cukinię po brzegi nadzieniem a na wierzch sypiemy serek. Cukinie piec ok 30 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni
Cukinia faszerowana 5
Cukinie przepoławiamy do długości, wydrążamy miękki środek z pestkami
Cukinia faszerowana 5
Na patelni rozpuścić łyżkę masła dodajemy cukinię, pieczarki, filet z kurczaka, paprykę oraz 1/2 łyżeczki rozmarynu i do smaku przyprawę gyros. Całość smażymy na wolnym ogniu aż filet będzie usmażony a miąższ z cukinii się rozpadnie.
Cukinia faszerowana 5
Rozgnieść ząbek czosnku dodać do niego majonez, śmietanę, bułkę tartą i jajko, całość wymieszać tak aby powstał sos
Cukinia faszerowana 5
Farsz delikatnie przestudzamy wypełniamy cukinię po brzegi nadzieniem a na wierzch sypiemy serek.