Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Ponieważ córka za kaszanką nie przepada. Dla niej była wersja z piersią kurczaka. Smakowało, więc polecam.

Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką
Na 1 łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać przeciśnięty czosnek. Paprykę obrać ze skórki, oczyścić z nasion, pokroić w kosteczkę. Wrzucić na patelnię i smażyć aż papryka lekko zmięknie. Następnie pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę. Dodać do warzyw i smażyć aż kurczak straci różowy kolor. Farsz przełożyć do miski, dodać jajko, starty ser i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Cukinie wyszorować, przekroić na pół wydrążyć lekko. Nafaszerować i ułożyć na blasze. Zapiekać około 25 minut w 180 stopniach, podawać z surówką.
Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką
Na 1 łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać przeciśnięty czosnek. Paprykę obrać ze skórki, oczyścić z nasion, pokroić w kosteczkę. Wrzucić na patelnię i smażyć aż papryka lekko zmięknie.
Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką
Następnie pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę. Dodać do warzyw i smażyć aż kurczak straci różowy kolor.
Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką
Farsz przełożyć do miski, dodać jajko, starty ser i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Cukinia faszerowana kurczakiem i papryką
Cukinie wyszorować, przekroić na pół wydrążyć lekko. Nafaszerować i ułożyć na blasze.