SUPERPRZEPIS

Cytrynowy mintaj z puree i sałatką

  • 8
         
ocena: 4/5 głosów: 15
Cytrynowy mintaj z puree i sałatką Więcej zdjęć (4)

Obiadek w kolorach wiosny. Pyszny i zdrowy pozytywnie nastraja na cały dzień :-).

Składniki:

Cytrynowy mintaj z puree i sałatką

 

 

Sposób przygotowania:

Cytrynowy mintaj z puree i sałatką
Mintaja odmrażam i dokładnie odsączam z wody. Solę, pieprzę. Cytrynę sparzam i ścieram skórkę na tarce drobne oczka. Z połowy cytryny wyciskam sok i polewam mintaja. Posypuję go startą skórką. Wstawiam w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 20 minut na 180 stopni. Ziemniaki gotuję, odcedzam i duszę. Cebulkę obieram, kroję i przesmażam na patelni. Dolewam mleko i całość wlewam do ziemniaków. Doprawiam solą. Na talerz wykładam ziemniaki na to mintaja. Plasterek cytryny. Sałatę myję strzępie, dodaję, cząstki mandarynki
Cytrynowy mintaj z puree i sałatką
Przygotowane płaty mintaja do odmrożenia
Cytrynowy mintaj z puree i sałatką
Płaty mintaja odmrożone polasne sokiem z cytryny i posypane skórką
Cytrynowy mintaj z puree i sałatką
ziemniaki puree ugotowane doprawione cebulką