Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Cynadry duszone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo dobrze smakują z ziemniakami

Cynadry duszone

Składniki:

Cynadry duszone

 

  • 1,30 kg cynadry wieprzowe,
  • 300 g cebula drobno pokrojona,
  • 150 g tłuszcz,
  • 50 g mąka,
  • Sól,
  • pieprz,
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

Cynadry duszone
Nerki przeciąć wzdłuż, usunąć tłuszcz i wyciąć kanaliki moczowe. Cynadry zalać zimna wodą, zagotować i odlać, czynność tę należy dwukrotnie powtórzyć. Cynadry posolić i gotować do miękkości, następnie wyjąć z wywaru i pokrajać w plastry. Cebule podsmażyć na tłuszczu, przygotować jasną zasmażkę, połączyć z wywarem i zagotować. Do sosu dodać pokrojone cynadry, przyprawy i dusić jeszcze kilka minut.