Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Czekoladowa śliwka w słoiku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

świetny na chleb jak i do ciast czy deserów

Czekoladowa śliwka w słoiku

Składniki:

Czekoladowa śliwka w słoiku

 

  • 3 kg wypestkowanych śliwek węgierek
  • 1/2 kg cukru
  • 1 opakowanie ciemnego kakao
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Czekoladowa śliwka w słoiku
Umyte i wypestkowane śliwki pokroić w drobniutką kostkę. Następnie wrzucić do garnka dodać cukier kakao i cukier waniliowy, zamieszać. Gotujemy na wolnym ogniu około 35-40 minuty, aż zaczną rozpadać się śliwki. Gorące wlewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem by zassały. Przechowujemy w suchym i chłodnym miejscu.

Tagi:

śliwki