Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Czekoladowe kokosanki mięciutkie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cudownie miękkie kwadraciki mocno czekoladowe w kokosach.

Czekoladowe kokosanki mięciutkie

Składniki:

Czekoladowe kokosanki mięciutkie

 

  • biszkopt:
  • 1,5 szklanki mąki krupczatki
  • 1 szklanka cukru
  • 6 jajek
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

 

  • 300 g wiórek kokosowych

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowe kokosanki mięciutkie
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka i cukier. Ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Gotową mieszankę dodać do masy i ubijać chwilkę na najmniejszych obrotach lub przemieszać łyżką. Piec w piekarniku na termoobiegu w 180 stopniach przez 20 min. Wystudzić i pokroić w kostki.Polewa: Margarynę rozpuścić w rondelku, dodać cukier ,kakao i mleko. Mieszać do rozpuszczenia składników. Nie gotować za mocno Kostki biszkoptowe obtaczać w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych. Najlepiej smakują na drugi dzień :)