marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Czerwona papryka z serem feta i oliwkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Papryki umyć,wydrążyć w środku lub przekroić na pół wzdłuż i usunąć nasiona i ogonki.Napełnić rozgniecioną fetą zmieszaną z oliwkami.

Czerwona papryka z serem feta i oliwkami

Składniki:

Czerwona papryka z serem feta i oliwkami

 

  • 3 duże papryki kolorowe-zielona,czerwona i żółta,
  • pudełko sera fety,
  • 25 g.oliwek,
  • liście sałaty strzępiastej.

Sposób przygotowania:

Czerwona papryka z serem feta i oliwkami
Papryki umyć pod kranem z bieżącą wodą,wydrążyć i usunąć z
nasion i ogonków,można też przekroić na pół wzdłuż i nadziewać
rozgniecionym widelcem serem fetą i oliwkami w środku.podawać
na liściach sałaty z pieczywem w koszyczkach.