Czosnkowa z serem i grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Extra pyszny i szybki sposób na obiad w gronie rodzinnym. Lekka zupka.

Czosnkowa z serem i grzankami

Składniki:

Czosnkowa z serem i grzankami

 

  • Na 5l:
  • 50 dag kości wędzonych
  • 3- 4 główki czosnku
  • 2 kostki Mięsne
  • 5 kromek chleba- najlepiej czerstwy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • 10 dag sera żółtego
  • pieprz
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowa z serem i grzankami
Gotujemy na kości wywar, dodajemy kostki, ziele ang i listki laurowe.
Czosnek obieramy i miksujemy z połową szklanki w blenderze
na gładki krem.
Wlewamy wywar czosnkowy do zupy, mieszamy i przyprawiamy do smaku maggi i pieprzem.
Chleb kroimy na małe kawałeczki i rumienimy na patelni.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Do miseczki nalewamy gorącą zupę, na to grzanki i na wierzchu układamy ser żółty.

SMACZNEGO!

Tagi:

sery chleb ser