Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Czosnkowe paluchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybkie, chrupiące bagietki - dobry dodatek do sałatek

Czosnkowe paluchy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czosnkowe paluchy

 

  • 4 podłużne bułki tzw. hotdogówki
  • 3 łyzki masła
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Czosnkowe paluchy
Do miseczki wkładamy maslo,dodajemy rozgnieciony czosnek, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Bułki nacinamy w poprzek tak jak na załączonym zdjęciu. W rozcięte miejsca nakładamy przygotowane wcześniej masło. tak przygotowane paluchy wkładamy na 20 minut do piekarnika i pieczemy je w temp 190*. Najlepiej smakują gorące, ale wystygnięte też są dobre
Czosnkowe paluchy
Do miseczki wkładamy maslo,dodajemy rozgnieciony czosnek
Czosnkowe paluchy
Bułki nacinamy w poprzek tak jak na załączonym zdjęciu.
Czosnkowe paluchy
wkładamy na 20 minut do piekarnika i pieczemy