Patka2605

Patka2605

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Aniołek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowujemy blachę wyłożoną pergaminem.

Aniołek

Składniki:

Aniołek

 

Sposób przygotowania:

Aniołek
Ciasto:jaja,cukier,śmietanę i mąkę ubijamy mikserem.Natomiast margarynę siekamy z mąką i amoniakiem,następnie łączymy całość ze zmiksowaną masą i formujemy a także pieczemy jednakowej wielkości placki.Piec około 30 minut. Krem: jaja miksujemy ze śmietaną,mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym.W rondlu na małym ogniu gotujemy mleko z cukrem i margaryną.Mieszając stopniowo dodajemy zmiksowane jajko,chwilę gotujemy. Placki przekładamy gorącą masą.Na wierzch ciasta układamy owoce sezonowe i całość zalewamy galaretką lub możemy rozsypać galaretkę pokrojoną w kostkę.