djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Awokado z owocami morza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dla wybrednych degustatorów. Nie lubię awokado, ale mój mężczyzna uwielbia. Raz w roku przygotowuję tą potrawę.

Awokado z owocami morza

Składniki:

Awokado z owocami morza

 

  • 1 awokado,
  • krewetki w puszcze,
  • 1 łyżka przecier pomidorowy,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżka soku z pomarańczy,
  • sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Awokado z owocami morza
Do majonezu dodajemy krewetki, przecier pomidorowy i sok z pomarańczy. Awokado należy przekroić na pół i wydrążyć środek, ale nie uszkadzając skórki. Żeby nie ściemniało warto skropić sokiem z cytryny. Wyjęty miąższ kroimy i dodajemy do farszu, którym następnie wypełniamy awokado.
Osobiście nie lubię awokado, ale znajomi zachwycają się przepisem.