Patrycja :)

Patrycja :)

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Boczek nadziewany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Boczek nadziewany to bardzo pyszna pieczeń.

Boczek nadziewany

Składniki:

Boczek nadziewany

 

  • 2 kilogramy chudego surowego boczku
  • 2 łyżki ketchupu
  • majeranek
  • sól
  • NADZIENIE :
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1-2 żółtka
  • czerstwa kajzerka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • chili
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Boczek nadziewany
Boczek umyć, zdjąć skórkę, rozklepać, natrzeć solą i majerankiem od strony z której nie było skóry. Ułożyć przyprawioną stroną do góry i grubo posmarować nadzieniem. Zwinąć w rulon, dokładnie obwiązać grubą bawełnianą nicią, natrzeć solą i majerankiem a potem ketchupem. Włożyć do żaroodpornego naczynia i piec godzinę w temperaturze 180 - 200˚C.

Tagi:

mięso