mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Boczkowe smarowanie do chleba

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny ale kaloryczny boczkowy smalczyk

Boczkowe smarowanie do chleba Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczkowe smarowanie do chleba

 

Sposób przygotowania:

Boczkowe smarowanie do chleba
Słoninę mielimy , boczek myjemy i drobno kroimy w kosteczkę . Wkładamy do garnka i wlewamy odrobinę wody całość topimy na bardzo maleńkim ogniu by się nie przypaliło . Cebulę obieramy i kroimy w pół księżyce . Gdy słonina z boczkiem się roztopią , doprawiamy dość dobrze pieprzem solą i kucharkiem . Następnie cebulkę podsmażamy na oliwie i przekładamy do chłodnego ale nie zastygniętego smalczyku , mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce .
Boczkowe smarowanie do chleba
wytopiona słoninka z boczusiem , teraz doprawiamy
Boczkowe smarowanie do chleba
Gotowe smarowanie juz po wystudzeniu .....