zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

pyszne kolorowe babeczki ............

Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe

 

  • 4 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szk mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szk cukru
  • 1 cukier waniliowy ( 6g )
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 100 g kandyzowanego ananasa
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe
Jajka wybić do miksera i ubić je na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym na wysokich obrotach. Gdy będą białe dodać olej nadal ubijając. Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty i dodawać po jednej łyżce mieszankę mąki. Miksować aż składniki się połączą. Masę przełożyć do innego naczynia, wsypać ananasy, migdały i rozdrobnioną czekoladę. Szpatułką delikatnie wszystko wymieszać. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami ( ja miałam papilotki i kilka foremek silikonowych ). Napełnić papilotki masą i wstawić blachę do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Babeczki piec około 25 - 30 minut w zależności od piekarnika. Gotowe babeczki wystudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem. Z tej porcji ciasta powinno wyjść 18 babeczek.
Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe
Masę przełożyć do innego naczynia, wsypać ananasy, migdały i rozdrobnioną czekoladę. Szpatułką delikatnie wszystko wymieszać..
Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe
Napełnić papilotki masą i wstawić blachę do nagrzanego do 175 stopni piekarnika..