zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babeczki dyniowo - czekoladowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

pyszne babeczki dla tych małych i dużych - dla każdego

Babeczki dyniowo - czekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki dyniowo - czekoladowe

 

  • 100 g cukru trzcinowego Demerara
  • 300 g mąki pszennej typ 500
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki czekoladowej posypki do ciast ( czubate )
  • 100 g dyni
  • 125 ml oleju rzepakowego
  • 125 ml mleka 3,2%
  • 2 jajka ( rozmiar M )

Sposób przygotowania:

Babeczki dyniowo - czekoladowe
Na początek przygotować formę do muffinek, papilotki lub foremki silikonowe i dwie miski. Do jednej z misek wsypać suche składniki czyli proszek do pieczenia, mąkę i cukier potem dodać posypkę do ciast i zetrzeć do tej miski na tarce o drobnych oczkach obraną dynię. Wszystko delikatnie przemieszać do lekkiego połączenia się składników najlepiej widelcem. Do drugiej miski wlać mleko, olej i wbić jajka i też wymieszać tak samo widelcem. Do miski z płynnymi składnikami przesypać sypkie i wymieszać szybko widelcem ( ciasto na babeczki najlepiej miesza się właśnie widelcem ). Gotowe ciasto nakładać do foremek silikonowych ( lub papilotek ) umieszczonych we wgłębienia formy do muffinek ( na 12 sztuk ). Babeczki piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem ( ale nie jest to konieczne ).
Babeczki dyniowo - czekoladowe
Etap 1składniki umieścic w dwóch miskach
Babeczki dyniowo - czekoladowe
Etap 2potem połączyć je w jednej misce ...
Babeczki dyniowo - czekoladowe
Etap 3rozdzielić ciasto do foremek na babeczki
Babeczki dyniowo - czekoladowe
Etap 4i piec 30 minut w 180 stoniach ..........