Sposób przygotowania:
Babeczki z owocami wg -Kassia-xD
Przygotować ciasto francuskie według przepisu podstawowego. Przygotować małe, dość płaskie foremki. Piekarnik nagrzać do ok. 240°C. Ciasto rozwałkować, wyciąć kółka o średnicy trochę większej od górnej średnicy foremek, wkładać do foremek i bardzo lekko docisnąć (mocniejsze dociśnięcie niszczy listkową strukturę ciasta). Ustawić foremki na blasze i wstawić na górną półkę do gorącego piekarnika. Piec ok. 10 min. Wyjąć , ostudzić. Do wygaszonego, ale gorącego piekarnika włożyć obrane migdały. Wyjąć, gdy się zarumienią. Przygotować owoce (morele, truskawki, jagody, maliny itp.): umyć, wydrylować, usunąć szypułki. Nakładać do foremek. Konfiturę morelową wymieszać z dwoma łyżkami wody i rozgrzać w małym garnuszku. Posmarować pędzelkiem owoce i rant babeczek. Posypać pokrojonymi w płatki migdałami. Jeśli szykujemy babeczki na przyjęcie, postarajmy się o dużą różnorodność owoców. Smacznego!