Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Babka czekoladowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Babki to nie tylko tradycja na świątecznym wielkanocnym stole.My lubimy różne babki.Ta jest na majonezie.

Babka czekoladowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka czekoladowa

 

  • 1 szkl.mąki
  • 1 szkl.mąki ziemniaczanej
  • 4 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżeczka do pieczenia
  • 4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Babka czekoladowa
Jajka ucieramy z cukrem. Po utarciu stopniowo dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, kakao ,delikatnie mieszany. Na koniec wkładamy majonez i wszystko razem mieszamy. Ciasto przelewamy na blaszkę do babki i pieczemy 45 min w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu babki i piekarnika polewamy czekolada .
Babka czekoladowa
bierzemy miskę i jajka ubijamy z cukrem.
Babka czekoladowa
stopniowo dodajemy mąkę i mąkę ziemniaczaną itd.
Babka czekoladowa
pod koniec miksowania dodajemy kakao i majonez.
Babka czekoladowa
pieczemy w piekarniku 45 min w temperaturze 180 stopni.