gosia76

gosia76

Kucharz
[Przepisów: 12]

Babka kakaowa - wilgotna i pyszna

  • 15
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo szybka w przygotowaniu, pyszna i wilgotna :)

Babka kakaowa - wilgotna i pyszna

Składniki:

Babka kakaowa - wilgotna i pyszna

 

  • 250g maki
  • 200g cukru
  • 3 jajka
  • 120ml letniej wody
  • 120ml oleju
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2,3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Babka kakaowa - wilgotna i pyszna

Jajka miksujemy z cukrem na puszysta piane. Dodajemy wodę, olej, przesiana make i proszek. Miksujemy. Do wysmarowanej olejem formy wlewamy polowe ciasta a do reszty dodajemy kakao i wylewamy na jasną masę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180° przez 35/45 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone w środku. Przestygniętą babkę posypujemy cukrem pudrem.


Polecamy: przepis na bezglutenową babkę >>>